Simpact-logo

nix


Het Vuurvogel-videoplatform:
Betaalbare allround web-video voor scholen

 

Voorbeeld van het platform

Afspelen van een video op groot formaat

 

 

 

 

logoNoterikVanuit scholen is er in toenemende mate behoefte aan het betrekken van het thuisfront en de omgeving bij wat er op school gebeurt. Dit is de aanleiding geweest voor de ontwikkeling van het Vuurvogel-videoplatform: een multi-inzetbaar systeem waarmee video-opnamen op internet gepubliceerd kunnen worden. Het systeem heeft een afgeschermd deel (bijvoorbeeld alleen voor ouders), compleet met registratiemodule, en een publiek deel. De vormgeving kan eenvoudig aangepast worden aan de huisstijl van de desbetreffende school en kan zo goed met bestaande websites worden gecombineerd.

Video-voorlichting
Het publieke deel van het videoplatform is standaard opgezet als een pagina waarbij hoofdthema's en subthema's in tekst gekoppeld zijn aan video. Het kan zo bijvoorbeeld worden ingezet als een 'veelgestelde vragen'-systeem, waarbij de video's het antwoord geven. Maar het kan ook dienen voor kinderen (bij ziekte bijvoorbeeld) om thuis lessen nog eens terug te kijken, voor leerkrachten om extra uitleg over bepaalde lesstof te geven, voor familieleden om het toneelstuk van hun kinderen nog eens te kunnen zien, etcetera.

Privacy en individuele leerlingen
Opnamen van bijvoorbeeld lessen, spreekbeurten en andere gebeurtenissen waarbij individuele leerlingen in beeld komen, kunnen worden gepubliceerd op een afgeschermd deel van de site. Ouders kunnen dan vooraf bezwaar maken tegen opname/publicatie en kunnen ook als ze zich nadien bedenken nog online een verzoek indienen om de video te verwijderen. Mensen die zich registreren voor toegang moeten dit goed kunnen motiveren en administrators moeten elke registratie vooraf goedkeuren. Zo wordt optimaal invulling gegeven aan de privacybehoefte. Dit deel van het systeem heeft bovendien een uitgebreide zoekfunctie, zodat ook bij honderden filmpjes nog makkelijk de juiste video kan worden gevonden.

Kwaliteit en doorontwikkeling
Het Vuurvogel-videoplatform maakt gebruik van hoge-kwaliteit video, waardoor gebruikers met een snelle breedbandverbinding de videos haarscherp op volledig beeld kunnen bekijken. Maar ook bij een minder snelle verbinding is de videokwaliteit nog steeds zeer goed. Het platform is gebaseerd op technologie van Noterik uit Amsterdam, die gesprecialiseerd is in Webtv en hier continu aan ontwikkelt en verbetert.

Ondersteuning bij invoering
Onderdeel van het pakket is naast de technologie ook ondersteuning bij de invoering. Dit bestaat uit vier componenten:

  • Handreiking: dit is een digitaal document waarin is opgetekend tegen welke organisatorische zaken het projectteam is aangelopen, welke overwegingen zijn gemaakt, en wat de gekozen oplossing was.
  • Starterspakketten: in samenwerking met een landelijke 'computerketen' zijn starterspakketten samengesteld met alle hardware en software die minimaal nodig is voor het vullen van het platform, die tegen aantrekkelijke prijzen worden aangeboden.
  • Workshops: de betrokken leerkrachten van De Vuurvogel ontwikkelen workshops 'video's maken', 'video's editen' en 'gebruik van het platform', die op locatie gegeven kunnen worden aan directie en leerkrachtenteams van scholen die met video aan de slag willen.
  • Helpdesk: er is een website in ontwikkeling waarop scholen via email, forum en FAQ hulp kunnen krijgen bij problemen waar ze tijdens het gebruik tegenaanlopen.

Meer weten?

Maak meteen een afspraak met Stephan Roijers via deze AfspraakDirect-knop: Maak een afspraak


nix

HOME | CONTACT | ENGLISH

nix

 

Innovatieve Elektronische diensten

De volgende innovatieve diensten zijn ontstaan uit of betrokken bij projecten van Simpact.

 


© 2005 Simpact BV - Postbus 489, 5600 AL Eindhoven, De Zaale 11 (routebeschrijving), 040-2379600HOME | CONTACT | ENGLISH