Simpact-logo

nix


BestuurOnline2:
Archiveren en toegankelijk maken van gemeentelijke video- en audiocontentNoterikWINNER
VN World Summit Award Winner


Van raadsvergaderingen worden al steeds vaker audio- en/of videoregistraties gemaakt. Daardoor is ook de ‘online raadsvergadering’ aan een gestage opmars begonnen. Maar video wordt steeds breder ingezet, van het opnemen van huwelijken, toespraken en lintjesuitreikingen tot aan blogs van uw eigen raadsleden en wethouders. Het vernieuwde BestuurOnline2 is een multifunctioneel online videoplatform van Noterik, speciaal ontwikkeld voor overheden. Het is niet alleen nog steeds de beste software voor het online uitzenden en archiveren van raadsvergaderingen, maar beschikt ook over de nodige functionaliteiten voor allerlei andere videotoepassingen. Zo kunnen video’s online bewerkt worden en kan videocontent door anderen eenvoudig worden geherpubliceerd in andere sites, blogs en toepassingen (denk aan kranten en nieuwssites, websites van politieke partijen, opinieblogs, etc.).

Noterik: Webvideo-specialist
BestuurOnline2 is een product van Noterik, een gespecialiseerd webvideobedrijf uit Amsterdam. Zij bouwden in 2004 het eerste systeem voor online raadsvergaderingen en wonnen daarmee onder andere de  VN World Summit Award voor beste  e-governance-toepassing en de EuroPrix in de categorie Burgers, Democratie en e-Government. Dit systeem is al vele malen gekopieerd, maar is nog steeds met afstand het beste. Voor Noterik is BestuurOnline2 core-business, niet iets dat je er naast het notuleren nog even bij doet. Ze zijn pure systeembouwers en behoren op het gebied van web-video tot de top in Europa – en daarbuiten.

Monteren en (her)publiceren
Uniek aan BestuurOnline2 is de ingebouwde editing-functie, die het mogelijk maakt om in video’s te knippen en plakken  en om ook fragmenten uit meerdere  video’s eenvoudigweg te monteren tot een nieuw filmpje. Zo kan een raadslid bij een video van een debat tijdens de raadsvergadering achteraf makkelijk zijn of haar eigen toelichting toevoegen. Met een druk op de knop staat de gemonteerde video dan online.

Video’s die via BestuurOnline2 worden gepubliceerd kunnen bovendien heel eenvoudig worden overgenomen door andere websites. Zelfs zonder technische kennis. Dus ook raadsleden, wethouders en burgers kunnen video’s uit Bestuuronline2 gebruiken op hun eigen blogs, MySpace-pagina’s  en andere sociale netwerken en websites. En ook online nieuwsmedia kunnen een video van uw site eenvoudig herpubliceren.

Klaar voor de toekomst
BestuurOnline2 is gebouwd op basis van Flash-technologie  en maakt gebruik van  onder meer spraakherkenning. Dankzij deze combinatie wordt het bijvoorbeeld binnen enkele jaren mogelijk om volledig automatisch ondertiteling en notulen te laten genereren. Hiermee kunt u alvast vooruitlopen op mogelijke EU-wetgeving. Daarnaast kunnen er allerlei interactieve elementen in de video worden toegevoegd, zoals reactieknoppen, highlights, tickertapes en advertenties.

Meer weten?

Maak meteen een afspraak met Stephan Roijers via deze AfspraakDirect-knop: Maak een afspraak

 nix

HOME | CONTACT | ENGLISH

nix

 

Innovatieve Elektronische diensten

De volgende innovatieve diensten zijn ontstaan uit of betrokken bij projecten van Simpact.

 


© 2005 Simpact BV - Postbus 489, 5600 AL Eindhoven, De Zaale 11 (routebeschrijving), 040-2379600HOME | CONTACT | ENGLISH