Simpact-logo

nix


Video-consults als structurele procesverbetering


Noterik

Amerpoort


Hoewel het misschien nog te vroeg is om videoconsulten grootschalig in te zetten bij consumenten en huisartsen, is de tijd wel rijp voor kleinschaligere, gerichte toepassingen. Zo ontwikkelden we in het project Arcanum Interactief Consult samen met webvideospecialist Noterik een proces, procedures en een applicatie waarbij hoogwaardige videocommunicatie in ZorgcentrumAmerpoort wordt ingezet om waar mogelijk fysiek doktersbezoek te voorkomen. De toepassing blijft uiteraard beperkt tot zichtbare en niet-spoedeisende aandoeningen (ontstekingen, huidinfecties, allergieën, etc.) en controles, maar vangt daarmee in de praktijk meer dan de helft van de doktersbezoeken af!

Inmiddels is de applicatie ongeveer een jaar in gebruik, en onderstaande video toont u kort wat de ervaringen zijn, evenals de harde en zachte resultaten. De huidige applicatie en het proces zijn geschikt voor 'stand-alone' opschaling naar gelijksoortige toepassingen en kent daarin een gemiddelde terugverdientijd van ca. 200 consults. Er wordt nu gewerkt aan een uitgebreidere variant met koppelingen naar gangbare informatiesystemen (HIS-en), waardoor het systeem geïntegreerd kan werken. Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

 


nix

HOME | CONTACT | ENGLISH

nix

 

 
logo InterNLnet   


© 2005 Simpact BV - Postbus 489, 5600 AL Eindhoven, De Zaale 11 (routebeschrijving), 040-2379600HOME | CONTACT | ENGLISH